Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás csirkeleves recept

Fokhagymás csirkeleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 csirkemell filé
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 ek rizs
    • 1 sárgarépa
    • fűszerek: só, bors, két csipetnyi kurkuma
    • 1 tk tönkölyliszt
    • 1 dl joghurt+ 1 ek tejföl
    • ecet ízlés szerint

    Elkészítése:

    A megmosott csirkemellet 4-6 cm-es szeletekre vágjuk és hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt a habját leszedjük.

    Ízesítjük sóval, őrölt borssal, kurkumával, beleteszünk egy hosszában vágott sárgarépát, egy evőkanál rizst, majd a felszeletelt fokhagymát.

    Készre főzzük. Teszünk bele ízlés szerint egy kis ecetet.

    Elkészítjük a habarást: a tejfölt és a joghurtot a liszttel csomómentesre keverjük. Hőkiegyenlítés céljából egy-két merítőkanálnyi levest kimerünk és hozzáadjuk a habaráshoz, majd folyamatos keverés mellé a leveshez adjuk.

    Ha felforrt lezárjuk a lángot, ha szükség utána ízesítünk.

    Forrón tálaljuk.

    Tipp:

    Ebben a hideg téli időben nincs is finomabb egy tál forró gyógylevesnél. Valóban gyerekkoromban hallottam,hogy a fokhagymás leves a beteg embert is meggyógyítja. Már többször is írtam, de nem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy régen nagymamáink konyhájára leginkább az egyszerűség és praktikusság volt a jellemző. Ha volt egy kis csirke,vagy tyúk a háznál, akkor egy kis fokhagymával ízesítve finom levest készítettek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá