Favágó leves recept

Hozzávalók:
Leveshez:
- 70 dkg sertéshús
- 1 gombakonzerv
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 3 ek sűrített paradicsom
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
Csipetkéhez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg finomliszt
Elkészítése:
Leveshez:
Szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját.
Rátesszük a felkockázott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a kockára vágott húst.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük felkarikázott répákat, szeletelt gombát, és felöntjük a maradék vízzel.
Amikor minden megpuhult, besűrűsítjük liszttel elkevert tejföllel. És hozzáadjuk a csipetkét.
Csipetkéhez:
Tojást kikeverjük a liszttel. Egy a galuskánál kissé keményebb állagú tésztát fogunk kapni. Kinyújtjuk, majd két ujjal egyforma darabokat csipkedünk le a tésztából, amit a levesben megfőzünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »