Favágó leves recept

Hozzávalók:
Leveshez:
- 70 dkg sertéshús
- 1 gombakonzerv
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 3 ek sűrített paradicsom
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
Csipetkéhez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg finomliszt
Elkészítése:
Leveshez:
Szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját.
Rátesszük a felkockázott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a kockára vágott húst.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük felkarikázott répákat, szeletelt gombát, és felöntjük a maradék vízzel.
Amikor minden megpuhult, besűrűsítjük liszttel elkevert tejföllel. És hozzáadjuk a csipetkét.
Csipetkéhez:
Tojást kikeverjük a liszttel. Egy a galuskánál kissé keményebb állagú tésztát fogunk kapni. Kinyújtjuk, majd két ujjal egyforma darabokat csipkedünk le a tésztából, amit a levesben megfőzünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »