Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas szilvakrém leves recept

Fahéjas szilvakrém leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg szilva
    • 1 cs (GM) vaníliás pudingpor
    • 1 dl (kókusz)tejszín
    • 1 rúd fahéj
    • csipet só

    Elkészítése:

    A megmosott, félbe vágott, kimagozott szilvákat feltesszük főzni csipet sóval annyi vízben, hogy ellepje. Fűszerezzük fahéjjal és kb 30 percig főzzük. Ezt követően botmixerrel pürésítjük. Az így kapott levest behabarjuk.

    Ehhez én 1 zacskó vanília ízű pudingport kevertem el csomómentesen kevés tejszínnel. Hozzáadjuk a levesünkhöz, még egyszer felforraljuk, majd alaposan lehűtve kínáljuk.

    Én házi készítésű GM babapiskótát kínáltam mellé.

    Tipp:

    Véleményem szerint, ha kellően érett szilvából készítjük, cukor sem kell hozzá! Mindenmentes!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá