Fahéjas szilvakrém leves recept

Hozzávalók:
- 1 kg szilva
- 1 cs (GM) vaníliás pudingpor
- 1 dl (kókusz)tejszín
- 1 rúd fahéj
- csipet só
Elkészítése:
A megmosott, félbe vágott, kimagozott szilvákat feltesszük főzni csipet sóval annyi vízben, hogy ellepje. Fűszerezzük fahéjjal és kb 30 percig főzzük. Ezt követően botmixerrel pürésítjük. Az így kapott levest behabarjuk.
Ehhez én 1 zacskó vanília ízű pudingport kevertem el csomómentesen kevés tejszínnel. Hozzáadjuk a levesünkhöz, még egyszer felforraljuk, majd alaposan lehűtve kínáljuk.
Én házi készítésű GM babapiskótát kínáltam mellé.
Tipp:
Véleményem szerint, ha kellően érett szilvából készítjük, cukor sem kell hozzá! Mindenmentes!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »