Fahéjas szilvakrém leves recept
Hozzávalók:
- 1 kg szilva
- 1 cs (GM) vaníliás pudingpor
- 1 dl (kókusz)tejszín
- 1 rúd fahéj
- csipet só
Elkészítése:
A megmosott, félbe vágott, kimagozott szilvákat feltesszük főzni csipet sóval annyi vízben, hogy ellepje. Fűszerezzük fahéjjal és kb 30 percig főzzük. Ezt követően botmixerrel pürésítjük. Az így kapott levest behabarjuk.
Ehhez én 1 zacskó vanília ízű pudingport kevertem el csomómentesen kevés tejszínnel. Hozzáadjuk a levesünkhöz, még egyszer felforraljuk, majd alaposan lehűtve kínáljuk.
Én házi készítésű GM babapiskótát kínáltam mellé.
Tipp:
Véleményem szerint, ha kellően érett szilvából készítjük, cukor sem kell hozzá! Mindenmentes!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »









