Fahéjas szilvakrém leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg szilva
- 1 cs (GM) vaníliás pudingpor
- 1 dl (kókusz)tejszín
- 1 rúd fahéj
- csipet só
Elkészítése:
A megmosott, félbe vágott, kimagozott szilvákat feltesszük főzni csipet sóval annyi vízben, hogy ellepje. Fűszerezzük fahéjjal és kb 30 percig főzzük. Ezt követően botmixerrel pürésítjük. Az így kapott levest behabarjuk.
Ehhez én 1 zacskó vanília ízű pudingport kevertem el csomómentesen kevés tejszínnel. Hozzáadjuk a levesünkhöz, még egyszer felforraljuk, majd alaposan lehűtve kínáljuk.
Én házi készítésű GM babapiskótát kínáltam mellé.
Tipp:
Véleményem szerint, ha kellően érett szilvából készítjük, cukor sem kell hozzá! Mindenmentes!
Forrás: http://scarletsite.hu/node/319
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.