Fahéjas szilvakrém leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg szilva
  • 1 cs (GM) vaníliás pudingpor
  • 1 dl (kókusz)tejszín
  • 1 rúd fahéj
  • csipet só

Elkészítése:

A megmosott, félbe vágott, kimagozott szilvákat feltesszük főzni csipet sóval annyi vízben, hogy ellepje. Fűszerezzük fahéjjal és kb 30 percig főzzük. Ezt követően botmixerrel pürésítjük. Az így kapott levest behabarjuk.

Ehhez én 1 zacskó vanília ízű pudingport kevertem el csomómentesen kevés tejszínnel. Hozzáadjuk a levesünkhöz, még egyszer felforraljuk, majd alaposan lehűtve kínáljuk.

Én házi készítésű GM babapiskótát kínáltam mellé.

Tipp:

Véleményem szerint, ha kellően érett szilvából készítjük, cukor sem kell hozzá! Mindenmentes!