Egzotikus gyümölcsleves csokis eperszemekkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 400 g trópusi gyümölcskonzerv
- 3 alma
- 2 dl víz
- 6 db szegfűszeg
- pici só
- 1-2 kk őrölt fahéj
- 1,5 l tej
- 200 ml tejszín
- 1 tasak tejszínes pudingpor
- 7-8 ek cukor
- 12 szem eper
- 1-2 ek kókuszreszelék
- 90 g étcsokoládé
- 2 g vaj
Elkészítése:
Az almát meghámozom és kockára vágom.
A vizet 2 e.k. cukorral a fűszerekkel felforralom és az almát 2-3 percig főzöm benne. Beleteszem a konzervet és öszzefőzöm 2-3 percig, majd hagyom kihűlni.
Egy másik edényben simára keverem a pudingport 5 ek cukorral és a tejszínnel, majd hozzáadom a tejet és
folyamatos kevergetés mellett felfőzöm. 1-2 pergig még főzöm. Vigyázok, hogy ne égjen oda! A tűzről leveszem, picit hagyom hűlni és óvatosan hozzáöntöm a gyümölcsös levet. Így bíztosan nem csapódik ki a tej.
Vízgőz felett felolvasztom a csokoládét és a vajat állandóan keverve, amibe a megmosott eperszemeket
fogpiszkáló segítségével beleforgatom, majd a kókuszreszelékbe és pár percre a hűtőszekrénybe teszem.
A lehűtött gyümölcsleves tetejére helyezem az epreket, díszítem fodormenta levéllel és kész is vagyok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »