Egzotikus gyümölcsleves csokis eperszemekkel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 400 g trópusi gyümölcskonzerv
- 3 alma
- 2 dl víz
- 6 db szegfűszeg
- pici só
- 1-2 kk őrölt fahéj
- 1,5 l tej
- 200 ml tejszín
- 1 tasak tejszínes pudingpor
- 7-8 ek cukor
- 12 szem eper
- 1-2 ek kókuszreszelék
- 90 g étcsokoládé
- 2 g vaj
Elkészítése:
Az almát meghámozom és kockára vágom.
A vizet 2 e.k. cukorral a fűszerekkel felforralom és az almát 2-3 percig főzöm benne. Beleteszem a konzervet és öszzefőzöm 2-3 percig, majd hagyom kihűlni.
Egy másik edényben simára keverem a pudingport 5 ek cukorral és a tejszínnel, majd hozzáadom a tejet és
folyamatos kevergetés mellett felfőzöm. 1-2 pergig még főzöm. Vigyázok, hogy ne égjen oda! A tűzről leveszem, picit hagyom hűlni és óvatosan hozzáöntöm a gyümölcsös levet. Így bíztosan nem csapódik ki a tej.
Vízgőz felett felolvasztom a csokoládét és a vajat állandóan keverve, amibe a megmosott eperszemeket
fogpiszkáló segítségével beleforgatom, majd a kókuszreszelékbe és pár percre a hűtőszekrénybe teszem.
A lehűtött gyümölcsleves tetejére helyezem az epreket, díszítem fodormenta levéllel és kész is vagyok.