Erdei gyümölcskrémleves recept
Hozzávalók:
- 2 dl 100 %-os narancslé
- 50 dkg fagyasztott, erdei gyümölcskeverék
- fél mokkáskanál őrölt fahéj
- néhány darabka szegfűszeg
- cukor ízlés szerint
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
Az erdei gyümölcsökből 4 púpozott evőkanálnyit félreteszünk a tálaláshoz.
A többit 8 dl vízzel, a fahéjjal, szegfűszeggel fűszerezve felforraljuk, majd kis lángon, a forrástól számított 10 percig főzzük.
A tűzről levéve hozzáadjuk a cukrot és kevergetve feloldjuk.
Kicsit hűlni hagyjuk és turmixoljuk, majd tejszínnel és a narancslével elkeverjük.
A félretett gyümölcsöt csak közvetlenül a tálaláskor szórjuk bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









