Egyszerű zöldségkrémleves recept
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 nagy szál sárgarépa
- 2 nagy szál petrezselyem
- 1 kisebb karalábé
- 2 egész nagydarab krumpli
- 3-4 ek olaj
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 kk házi ételízesítő
- 1 dl sűrű tejszín
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, és nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk.
Átforgatjuk rajta a többi zöldséget, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje.
Ízesítjük a fűszerekkel és fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Ezután botmixerrel pürésítjük.
A tejszínt pár evőkanálnyi meleg levessel hígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk), majd a levesbe csorgatjuk. Ha szükséges, hígítjuk egy kevés vízzel.
Ezután elzárjuk és melegen kínáljuk.
box style=”info”]Bár nyáron is gyakran készítek levest, de amikor beköszönt a hűvösebb idő, valahogyan jobban kívánjuk a meleg kanalazni valót. Ez most egy nagyon egyszerű, zöldségekből főtt krémleves. Külön betétet nem kínáltam hozzá, de lehet akár reszelt sajttal, pirított kenyérkockákkal is gazdagítani.[/box]
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









