Egyszerű zöldségkrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 nagy szál sárgarépa
- 2 nagy szál petrezselyem
- 1 kisebb karalábé
- 2 egész nagydarab krumpli
- 3-4 ek olaj
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 kk házi ételízesítő
- 1 dl sűrű tejszín
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, és nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk.
Átforgatjuk rajta a többi zöldséget, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje.
Ízesítjük a fűszerekkel és fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Ezután botmixerrel pürésítjük.
A tejszínt pár evőkanálnyi meleg levessel hígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk), majd a levesbe csorgatjuk. Ha szükséges, hígítjuk egy kevés vízzel.
Ezután elzárjuk és melegen kínáljuk.
box style=”info”]Bár nyáron is gyakran készítek levest, de amikor beköszönt a hűvösebb idő, valahogyan jobban kívánjuk a meleg kanalazni valót. Ez most egy nagyon egyszerű, zöldségekből főtt krémleves. Külön betétet nem kínáltam hozzá, de lehet akár reszelt sajttal, pirított kenyérkockákkal is gazdagítani.[/box]
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »