Egyszerű zöldségkrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 nagy szál sárgarépa
- 2 nagy szál petrezselyem
- 1 kisebb karalábé
- 2 egész nagydarab krumpli
- 3-4 ek olaj
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 kk házi ételízesítő
- 1 dl sűrű tejszín
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, és nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk.
Átforgatjuk rajta a többi zöldséget, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje.
Ízesítjük a fűszerekkel és fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Ezután botmixerrel pürésítjük.
A tejszínt pár evőkanálnyi meleg levessel hígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk), majd a levesbe csorgatjuk. Ha szükséges, hígítjuk egy kevés vízzel.
Ezután elzárjuk és melegen kínáljuk.
box style=”info”]Bár nyáron is gyakran készítek levest, de amikor beköszönt a hűvösebb idő, valahogyan jobban kívánjuk a meleg kanalazni valót. Ez most egy nagyon egyszerű, zöldségekből főtt krémleves. Külön betétet nem kínáltam hozzá, de lehet akár reszelt sajttal, pirított kenyérkockákkal is gazdagítani.[/box]
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »