Egyszerű zöldségkrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Egyszerű zöldségkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 nagy szál sárgarépa
  • 2 nagy szál petrezselyem
  • 1 kisebb karalábé
  • 2 egész nagydarab krumpli
  • 3-4 ek olaj
  • 0,5 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 kk házi ételízesítő
  • 1 dl sűrű tejszín

Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, és nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk.

Átforgatjuk rajta a többi zöldséget, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje.

Ízesítjük a fűszerekkel és fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

Ezután botmixerrel pürésítjük.

A tejszínt pár evőkanálnyi meleg levessel hígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk), majd a levesbe csorgatjuk. Ha szükséges, hígítjuk egy kevés vízzel.

Ezután elzárjuk és melegen kínáljuk.

box style=”info”]Bár nyáron is gyakran készítek levest, de amikor beköszönt a hűvösebb idő, valahogyan jobban kívánjuk a meleg kanalazni valót. Ez most egy nagyon egyszerű, zöldségekből főtt krémleves. Külön betétet nem kínáltam hozzá, de lehet akár reszelt sajttal, pirított kenyérkockákkal is gazdagítani.[/box]