Egyszerű zöldborsóleves recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg zöldborsó
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem
- 1 kisebb karalábé
- 1 kisebb zeller
- 1 közepes burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 7-8 dkg csigatészta
- 1 evőkanál zsír
- só
- bors
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, karikázzuk, a zellert, burgonyát és a karalábét kockára vágjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsó kivételével a zöldségeket, sót, borsót és 1 dl vizet.
Fedő alatt lassú tűzön félpuhára pároljuk, hozzáadjuk a zöldborsót, majd együtt puhára pároljuk őket. Felöntjük vízzel és körülbelül fél órát főzzük lassú lángon.
A vége előtt 10 perccel beleszórjuk a tésztát.
Miután lehúztuk a tűzről a levest, hagyjuk 10 percet állni, hogy a tészta puhuljon és ezután tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »