Egyszerű zöldborsóleves recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg zöldborsó
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem
- 1 kisebb karalábé
- 1 kisebb zeller
- 1 közepes burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 7-8 dkg csigatészta
- 1 evőkanál zsír
- só
- bors
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, karikázzuk, a zellert, burgonyát és a karalábét kockára vágjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsó kivételével a zöldségeket, sót, borsót és 1 dl vizet.
Fedő alatt lassú tűzön félpuhára pároljuk, hozzáadjuk a zöldborsót, majd együtt puhára pároljuk őket. Felöntjük vízzel és körülbelül fél órát főzzük lassú lángon.
A vége előtt 10 perccel beleszórjuk a tésztát.
Miután lehúztuk a tűzről a levest, hagyjuk 10 percet állni, hogy a tészta puhuljon és ezután tálaljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »