Egyszerű zöldborsóleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 kisebb zeller
  • 1 közepes burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 7-8 dkg csigatészta
  • 1 evőkanál zsír
  • bors

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, karikázzuk, a zellert, burgonyát és a karalábét kockára vágjuk.

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsó kivételével a zöldségeket, sót, borsót és 1 dl vizet.

Fedő alatt lassú tűzön félpuhára pároljuk, hozzáadjuk a zöldborsót, majd együtt puhára pároljuk őket. Felöntjük vízzel és körülbelül fél órát főzzük lassú lángon.

A vége előtt 10 perccel beleszórjuk a tésztát.

Miután lehúztuk a tűzről a levest, hagyjuk 10 percet állni, hogy a tészta puhuljon és ezután tálaljuk.

Jó étvágyat!