Egyszerű paradicsomos leves recept

Hozzávalók:
- 7 dl paradicsomlé
- 3 evőkanál finomliszt
- 3 evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 evőkanál cukor
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál pirospaprika
- 10 dkg tészta (betűtészta)
Elkészítése:
Egy fazékba tesszük az olajat és a liszttel, majd habzásig kevergetjük. Megszórjuk pirospaprikával, öntünk rá 2 dl vizet és csomómentesre keverjük.
Ráöntjük a paradicsomlevet,fűszerezzük borssal, sózzuk,majd ízlés szerint teszünk hozzá cukrot,1 fej vörös hagymát főzünk bele.
Összeforraljuk 10 perc alatt és kész is finom és gyors leves.
A tésztát sós vízben kifőzzük és tálaláskor tesszük a levesbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »