Egyszerű paradicsomos leves recept
Hozzávalók:
- 7 dl paradicsomlé
- 3 evőkanál finomliszt
- 3 evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 evőkanál cukor
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál pirospaprika
- 10 dkg tészta (betűtészta)
Elkészítése:
Egy fazékba tesszük az olajat és a liszttel, majd habzásig kevergetjük. Megszórjuk pirospaprikával, öntünk rá 2 dl vizet és csomómentesre keverjük.
Ráöntjük a paradicsomlevet,fűszerezzük borssal, sózzuk,majd ízlés szerint teszünk hozzá cukrot,1 fej vörös hagymát főzünk bele.
Összeforraljuk 10 perc alatt és kész is finom és gyors leves.
A tésztát sós vízben kifőzzük és tálaláskor tesszük a levesbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









