Egyszerű paradicsomos leves recept

Hozzávalók:
- 7 dl paradicsomlé
- 3 evőkanál finomliszt
- 3 evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 evőkanál cukor
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál pirospaprika
- 10 dkg tészta (betűtészta)
Elkészítése:
Egy fazékba tesszük az olajat és a liszttel, majd habzásig kevergetjük. Megszórjuk pirospaprikával, öntünk rá 2 dl vizet és csomómentesre keverjük.
Ráöntjük a paradicsomlevet,fűszerezzük borssal, sózzuk,majd ízlés szerint teszünk hozzá cukrot,1 fej vörös hagymát főzünk bele.
Összeforraljuk 10 perc alatt és kész is finom és gyors leves.
A tésztát sós vízben kifőzzük és tálaláskor tesszük a levesbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »