Egyszerű gyümölcsleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1-1 üveg meggy és barackbefőtt
- 1 liter víz
- 3 kanál finomliszt
- 2,5 dl tej
- 2 cs vaníliás cukor
- fahéj
- fél kiskanál só
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
Feltesszük a befőtteket levével együtt és a vízzel főzni.
Addig, míg felforr összekeverjük a habarást, ahogy felforrt azonnal tehetjük is bele a habarást mivel a meggy és a barack is már szinte főtt állapotban kerültek a levesbe.
A forró levesből előszőr rákanalazunk a habarásra, összekeverjük és így öntjük bele a levesbe (nem fog kicsapódni a tej, nem lesz fehér pöttyös).
Ezután sózzuk, hozzáadjuk a cukrokat és fahéjat ízlés szerint adunk hozzá, vagyis ezekkel ízesítjük.
Jó étvágyat!
Tipp:
Én elég édesen szeretem így kb 15 cukrot teszek bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









