Egyszerű gyümölcsleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1-1 üveg meggy és barackbefőtt
- 1 liter víz
- 3 kanál finomliszt
- 2,5 dl tej
- 2 cs vaníliás cukor
- fahéj
- fél kiskanál só
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
Feltesszük a befőtteket levével együtt és a vízzel főzni.
Addig, míg felforr összekeverjük a habarást, ahogy felforrt azonnal tehetjük is bele a habarást mivel a meggy és a barack is már szinte főtt állapotban kerültek a levesbe.
A forró levesből előszőr rákanalazunk a habarásra, összekeverjük és így öntjük bele a levesbe (nem fog kicsapódni a tej, nem lesz fehér pöttyös).
Ezután sózzuk, hozzáadjuk a cukrokat és fahéjat ízlés szerint adunk hozzá, vagyis ezekkel ízesítjük.
Jó étvágyat!
Tipp:
Én elég édesen szeretem így kb 15 cukrot teszek bele.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »