Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkini krémleves recept

Cukkini krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5-2 kg-os cukkini, lehetőleg zsenge legyen, vagyis ne legyen kemény a héja, mert azzal együtt használjuk
    • 1 nagy fej fokhagyma
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 0,5-0,7 liter tej
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 4 evőkanál zabpehely
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    Olíva olajt hevítünk, ezen üvegesre pároljuk fedő alatt a nem túl kicsire felszeletelt hagymát.

    A cukkinit megmossuk, kettévágjuk, kikaparjuk a magját és elrakjuk fagyasztóba tökbéllevesnek. A hámozatlan cukkini húsát kockákra vágjuk. Megpucoljuk a fokhagymát, felszeleteljük és az üvegesre párolt hagymára dobjuk a cukkinivel együtt. Puhára pároljuk saját levén, fedő alatt, kis tűzön.

    Mikor kész, meghintjük a zabpehelyből őrölt liszttel, átforgatjuk és felengedjük a tejjel és 2 liter vízzel. Forrásban meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk, pici borssal ízesítjük, lassú tűzön készre főzzük.

    Tálaláskor pirított zsemlekockával, pirított kenyérkockával is kínálhatjuk, de üresen is kiváló.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá