Hozzávalók:
Elkészítése:
Olíva olajt hevítünk, ezen üvegesre pároljuk fedő alatt a nem túl kicsire felszeletelt hagymát.
A cukkinit megmossuk, kettévágjuk, kikaparjuk a magját és elrakjuk fagyasztóba tökbéllevesnek. A hámozatlan cukkini húsát kockákra vágjuk. Megpucoljuk a fokhagymát, felszeleteljük és az üvegesre párolt hagymára dobjuk a cukkinivel együtt. Puhára pároljuk saját levén, fedő alatt, kis tűzön.
Mikor kész, meghintjük a zabpehelyből őrölt liszttel, átforgatjuk és felengedjük a tejjel és 2 liter vízzel. Forrásban meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk, pici borssal ízesítjük, lassú tűzön készre főzzük.
Tálaláskor pirított zsemlekockával, pirított kenyérkockával is kínálhatjuk, de üresen is kiváló.