Cukkini krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Cukkini krémleves

Hozzávalók:

  • 1,5-2 kg-os cukkini, lehetőleg zsenge legyen, vagyis ne legyen kemény a héja, mert azzal együtt használjuk
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 0,5-0,7 liter tej
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 evőkanál zabpehely
  • olívaolaj

Elkészítése:

Olíva olajt hevítünk, ezen üvegesre pároljuk fedő alatt a nem túl kicsire felszeletelt hagymát.

A cukkinit megmossuk, kettévágjuk, kikaparjuk a magját és elrakjuk fagyasztóba tökbéllevesnek. A hámozatlan cukkini húsát kockákra vágjuk. Megpucoljuk a fokhagymát, felszeleteljük és az üvegesre párolt hagymára dobjuk a cukkinivel együtt. Puhára pároljuk saját levén, fedő alatt, kis tűzön.

Mikor kész, meghintjük a zabpehelyből őrölt liszttel, átforgatjuk és felengedjük a tejjel és 2 liter vízzel. Forrásban meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk, pici borssal ízesítjük, lassú tűzön készre főzzük.

Tálaláskor pirított zsemlekockával, pirított kenyérkockával is kínálhatjuk, de üresen is kiváló.