Cukkini krémleves recept

Hozzávalók:
- 500 g cukkini
- 200 g burgonya
- 100 g vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl olívaolaj
- 5 dl húsleves alaplé
- 1,5 dl főzőtejszín
- 2 szál friss kakukkfű
- 1 csokor friss petrezselyem
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- só
- bors
A betéthez:
- 150 g cukkini
- 2 ek olívaolaj
- 6 levél friss bazsalikom
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
Az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Megmossuk a cukkinit és felkockázzuk, ezután hozzáadjuk.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és azt is hozzáadjuk. Jól összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük.
A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzva adjuk a zöldségekhez, ha azok már kicsit megpuhultak.
A húsalaplével felöntjük. Közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Turmixolás előtt adjuk hozzá a petrezselymet, a parmezánt. A főzőtejszínnel összekeverjük, ha szükséges fűszerezzük.
A levesbetét elkészítése:
A félretett cukkinit 1×1 cm-es kockákra vágjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a végén az aprított bazsalikomot hozzákeverjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »