Cukkini krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 500 g cukkini
  • 200 g burgonya
  • 100 g vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 5 dl húsleves alaplé
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 2 szál friss kakukkfű
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • bors

A betéthez:

  • 150 g cukkini
  • 2 ek olívaolaj
  • 6 levél friss bazsalikom
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

Az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Megmossuk a cukkinit és felkockázzuk, ezután hozzáadjuk.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és azt is hozzáadjuk. Jól összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük.

A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzva adjuk a zöldségekhez, ha azok már kicsit megpuhultak.

A húsalaplével felöntjük. Közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

Turmixolás előtt adjuk hozzá a petrezselymet, a parmezánt. A főzőtejszínnel összekeverjük, ha szükséges fűszerezzük.

A levesbetét elkészítése:

A félretett cukkinit 1×1 cm-es kockákra vágjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a végén az aprított bazsalikomot hozzákeverjük.