Csurgatott tojásleves recept

Hozzávalók:
- 1 evőkanál étolaj
- 1 csapott kávéskanál őrölt kömény
- 1 púpos teáskanál piros őröltpaprika
- 1 púpos teáskanál finomliszt
- 1,5 liter víz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- vegeta
Elkészítése:
Az olajt egy edénybe tesszük és lassú tűzön felmelegítjük. Beletesszük az őrölt köményt, a pirospaprikát, a lisztet és gyors mozdulatokkal összekeverjük, kicsit összepirítjuk.
Ezután fokozatosan hozzáadjuk a vizet, ügyelve arra, hogy nehogy csomós legyen a vízzel hígított rántás.
A levet felforraljuk, sóval és vegetával ízlés szerint fűszerezzük.
A tojásokat egy csipet sóval felverjük (ne habosra) és a forrásban lévő lébe csurgatjuk.
Óvatosan megkavarjuk és 1-2 perc főzés után kész a levesünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »