Csurgatott tojásleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 csapott kávéskanál őrölt kömény
  • 1 púpos teáskanál piros őröltpaprika
  • 1 púpos teáskanál finomliszt
  • 1,5 liter víz
  • 2 tojás
  • vegeta

Elkészítése:

Az olajt egy edénybe tesszük és lassú tűzön felmelegítjük. Beletesszük az őrölt köményt, a pirospaprikát, a lisztet és gyors mozdulatokkal összekeverjük, kicsit összepirítjuk.

Ezután fokozatosan hozzáadjuk a vizet, ügyelve arra, hogy nehogy csomós legyen a vízzel hígított rántás.

A levet felforraljuk, sóval és vegetával ízlés szerint fűszerezzük.

A tojásokat egy csipet sóval felverjük (ne habosra) és a forrásban lévő lébe csurgatjuk.

Óvatosan megkavarjuk és 1-2 perc főzés után kész a levesünk.