Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csípős-babos káposztaleves kolbásszal recept

Csípős-babos káposztaleves kolbásszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg savanyú káposzta
    • 25 dkg krumpli
    • 1 db fehér bab konzerv
    • 1 cs debreceni (5 db-os)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 sárgarépa
    • 1 ek sűrített paradicsom
    • chili ízlés szerint
    • 3 dkg vaj
    • 1-1,5 l víz

    Elkészítése:

    A sárgarépát és a krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint (én a sárgarépát karikára vágtam, a krumpli pedig kisebb kockákra). A konzerv babot öblítsük, majd csepegtessük le. A debrecenit karikázzuk fel.

    A vöröshagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A savanyú káposztának nyomkodjuk ki a levét, nehogy túl savanyú legyen a leves (én miután kinyomkodtam, kicsit összevágom, hogy ne legyenek olyan hosszúak a szálak).

    A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, és az apróra vágott krumplit, majd keverjük össze és pároljuk tovább pár percig.

    Ezután keverjük hozzá a sűrített paradicsomot, ízlés szerint chilit, majd a savanyú káposztát. Öntsük fel annyi vízzel hogy bőven ellepje, majd ízlés szerint sózzuk és főzzük kb 30 percig.

    Végül adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, az előzőleg alaposan leöblített, lecsepegtetett babot, és főzzük még kb 10 percig, majd zárjuk el a gázt és tálalásig tartsuk melegen.

    Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá