Csípős-babos káposztaleves kolbásszal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 25 dkg krumpli
- 1 db fehér bab konzerv
- 1 cs debreceni (5 db-os)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 ek sűrített paradicsom
- chili ízlés szerint
- só
- 3 dkg vaj
- 1-1,5 l víz
Elkészítése:
A sárgarépát és a krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint (én a sárgarépát karikára vágtam, a krumpli pedig kisebb kockákra). A konzerv babot öblítsük, majd csepegtessük le. A debrecenit karikázzuk fel.
A vöröshagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A savanyú káposztának nyomkodjuk ki a levét, nehogy túl savanyú legyen a leves (én miután kinyomkodtam, kicsit összevágom, hogy ne legyenek olyan hosszúak a szálak).
A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, és az apróra vágott krumplit, majd keverjük össze és pároljuk tovább pár percig.
Ezután keverjük hozzá a sűrített paradicsomot, ízlés szerint chilit, majd a savanyú káposztát. Öntsük fel annyi vízzel hogy bőven ellepje, majd ízlés szerint sózzuk és főzzük kb 30 percig.
Végül adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, az előzőleg alaposan leöblített, lecsepegtetett babot, és főzzük még kb 10 percig, majd zárjuk el a gázt és tálalásig tartsuk melegen.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk.