Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csicsókaleves zúzagombóccal recept

Csicsókaleves zúzagombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Húsgombóchoz:

    • 50 dkg kacsazúza
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kávéskanál őrölt cayenne bors
    • 1 kávéskanál őrölt fehér bors
    • 2 kávéskanál borsikafű
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek zsemlemorzsa

    Leveshez:

    • 2 ek zsír (liba, kacsa)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 6 db csicsóka
    • 1 db zeller
    • 30 db gomba
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 poharas tejföl (150g)
    • 1 ek keményítő
    • 1 ek petrezselyem zöld
    • só, őrölt bors

    Elkészítése:

    A húsgombóchoz megtisztítom és ledarálom a zúzát a hagymákkal együtt, majd a többi hozzávalóval együtt elkeverem.

    Diónyi golyókat formázok belőle. A gombócok méretétől függően 30-35 db lesz belőle.

    A leveshez a kockára vágott vörös hagymát és az áttört fokhagymát megdinsztelem a zsíron.

    A gombát és zellert tetszőlegesen felaprítom, rádobom a hagymára és az egészet tovább dinsztelem.

    10 perc után felöntöm 3 l vízzel, hozzáadom a megtisztított és nagyobb kockára vágott csicsókát, sózom, borsozom.

    Ha felforrt belerakom a húsgombócokat, 30 perc alatt, gyenge forrással megfőzöm.

    A tejfölt, tejszínt és keményítőt simára keverem, merek hozzá a forró levesből, elkeverem és beleöntöm a levesbe.

    Megforralom, a végén megszórom petrezselyemmel és tálalom.

     

    A csicsókaleves zúzagombóccal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 46 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá