Csicsókaleves zúzagombóccal recept
Hozzávalók:
Húsgombóchoz:
- 50 dkg kacsazúza
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt cayenne bors
- 1 kávéskanál őrölt fehér bors
- 2 kávéskanál borsikafű
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek zsemlemorzsa
- só
Leveshez:
- 2 ek zsír (liba, kacsa)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 6 db csicsóka
- 1 db zeller
- 30 db gomba
- 2 dl főzőtejszín
- 1 poharas tejföl (150g)
- 1 ek keményítő
- 1 ek petrezselyem zöld
- só, őrölt bors
Elkészítése:
A húsgombóchoz megtisztítom és ledarálom a zúzát a hagymákkal együtt, majd a többi hozzávalóval együtt elkeverem.
Diónyi golyókat formázok belőle. A gombócok méretétől függően 30-35 db lesz belőle.
A leveshez a kockára vágott vörös hagymát és az áttört fokhagymát megdinsztelem a zsíron.
A gombát és zellert tetszőlegesen felaprítom, rádobom a hagymára és az egészet tovább dinsztelem.
10 perc után felöntöm 3 l vízzel, hozzáadom a megtisztított és nagyobb kockára vágott csicsókát, sózom, borsozom.
Ha felforrt belerakom a húsgombócokat, 30 perc alatt, gyenge forrással megfőzöm.
A tejfölt, tejszínt és keményítőt simára keverem, merek hozzá a forró levesből, elkeverem és beleöntöm a levesbe.
Megforralom, a végén megszórom petrezselyemmel és tálalom.
A csicsókaleves zúzagombóccal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 2 g