Csicsókaleves zúzagombóccal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Húsgombóchoz:

  • 50 dkg kacsazúza
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt cayenne bors
  • 1 kávéskanál őrölt fehér bors
  • 2 kávéskanál borsikafű
  • 1 db tojás
  • 4 ek zsemlemorzsa

Leveshez:

  • 2 ek zsír (liba, kacsa)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 db csicsóka
  • 1 db zeller
  • 30 db gomba
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 poharas tejföl (150g)
  • 1 ek keményítő
  • 1 ek petrezselyem zöld
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

A húsgombóchoz megtisztítom és ledarálom a zúzát a hagymákkal együtt, majd a többi hozzávalóval együtt elkeverem.

Diónyi golyókat formázok belőle. A gombócok méretétől függően 30-35 db lesz belőle.

A leveshez a kockára vágott vörös hagymát és az áttört fokhagymát megdinsztelem a zsíron.

A gombát és zellert tetszőlegesen felaprítom, rádobom a hagymára és az egészet tovább dinsztelem.

10 perc után felöntöm 3 l vízzel, hozzáadom a megtisztított és nagyobb kockára vágott csicsókát, sózom, borsozom.

Ha felforrt belerakom a húsgombócokat, 30 perc alatt, gyenge forrással megfőzöm.

A tejfölt, tejszínt és keményítőt simára keverem, merek hozzá a forró levesből, elkeverem és beleöntöm a levesbe.

Megforralom, a végén megszórom petrezselyemmel és tálalom.