Hozzávalók:
Húsgombóchoz:
Leveshez:
Elkészítése:
A húsgombóchoz megtisztítom és ledarálom a zúzát a hagymákkal együtt, majd a többi hozzávalóval együtt elkeverem.
Diónyi golyókat formázok belőle. A gombócok méretétől függően 30-35 db lesz belőle.
A leveshez a kockára vágott vörös hagymát és az áttört fokhagymát megdinsztelem a zsíron.
A gombát és zellert tetszőlegesen felaprítom, rádobom a hagymára és az egészet tovább dinsztelem.
10 perc után felöntöm 3 l vízzel, hozzáadom a megtisztított és nagyobb kockára vágott csicsókát, sózom, borsozom.
Ha felforrt belerakom a húsgombócokat, 30 perc alatt, gyenge forrással megfőzöm.
A tejfölt, tejszínt és keményítőt simára keverem, merek hozzá a forró levesből, elkeverem és beleöntöm a levesbe.
Megforralom, a végén megszórom petrezselyemmel és tálalom.