Csicseriborsó leves recept

Hozzávalók:
- 20 dkg csicseriborsó (száraz)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 10 dkg bacon
- 1 tk római kömény
- szerecsendió
- curry
- 1/2 mk szódabikarbóna
- só
- őrölt bors
- 2 dl tejföl
- citromlé
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A csicseriborsót előző este áztassuk be annyi vízbe, hogy bőven ellepje. (konzerv csicseriborsóval is készíthetjük, azt viszont nem kell beáztatni) Főzés előtt a vizet öntsük le a csicseriborsóról.
A bacont vágjuk fel kisebb kockákra, majd az olajon süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékon kezdjük el üvegesre párolni az apróra felvágott vöröshagymát. Pár perc után adjuk hozzá a római köményt, majd a vékonyra szeletelt fokhagymát, a feldarabolt sárgarépát, és csicseriborsót.
Alaposan keverjük össze, majd szórjuk meg ízlés szerint a fűszerekkel. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, és tegyük bele a szódabikarbónát, majd főzzük puhára a zöldségeket.(a szódabikarbónától előbb megpuhul a borsó)
Amikor már megpuhult a borsó és a sárgarépa, akkor szűrőkanállal szedjük ki a felét a levesből és tegyük félre.
Ezután a maradék zöldségeket botmixerrel pépesítsük, majd tegyük bele vissza az előzőleg kiszedett borsót, sárgarépát, és forraljuk fel újra.
A tejfölt keverjük simára egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk bele a levesbe. Ezután nyomjuk bele a citromlevet, majd főzzük még pár percig.
Tálaláskor szedjük tányérokba a levest, majd a tetejét szórjuk meg a pirosra sütött baconnel, és apróra vágott petrezselyemzölddel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »