Csalánleves medvehagymával recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 dkg vaj
- egy közepes tál, friss csalánhajtás
- 1 csokor medvehagyma
- 1 kisebb burgonya
- 500 ml víz vagy sonka főzőlé
- 2 dl édes tejszín (nem növényi habtejszín)
- só (nem szükséges, ha a húsvéti sonka levét használjuk fel)
- 4 ek reszelt parmezán sajt
- kruton a tálaláshoz
Elkészítése:
Alaposan megmossuk a csalánt és a medvehagymát. A krumplit meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
A felmelegített vajon megdinszteljük a csalánt és fedő alatt, a krumplival megpároljuk. Közben sózzuk, ha szükséges. Felöntjük vízzel (sonka lével) és 10 percig főzzük.
Beletesszük a medvehagymát. 10 perc alatt összefőzzük, majd a tűzről levesszük és botmixerrel összeturmixoljuk.
Kevés levessel összekeverjuk a tejszínt, majd óvatosan, állandó kevergetés mellett a leveshez adjuk és alig forraljuk fel, máris levesszük a tüzről.
A tetejét megszórjuk sajttal és krutonnal tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.