Csalánleves medvehagymával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 dkg vaj
- egy közepes tál, friss csalánhajtás
- 1 csokor medvehagyma
- 1 kisebb burgonya
- 500 ml víz vagy sonka főzőlé
- 2 dl édes tejszín (nem növényi habtejszín)
- só (nem szükséges, ha a húsvéti sonka levét használjuk fel)
- 4 ek reszelt parmezán sajt
- kruton a tálaláshoz
Elkészítése:
Alaposan megmossuk a csalánt és a medvehagymát. A krumplit meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
A felmelegített vajon megdinszteljük a csalánt és fedő alatt, a krumplival megpároljuk. Közben sózzuk, ha szükséges. Felöntjük vízzel (sonka lével) és 10 percig főzzük.
Beletesszük a medvehagymát. 10 perc alatt összefőzzük, majd a tűzről levesszük és botmixerrel összeturmixoljuk.
Kevés levessel összekeverjuk a tejszínt, majd óvatosan, állandó kevergetés mellett a leveshez adjuk és alig forraljuk fel, máris levesszük a tüzről.
A tetejét megszórjuk sajttal és krutonnal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









