Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csalánleves medvehagymával recept

Csalánleves medvehagymával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 dkg vaj
    • egy közepes tál, friss csalánhajtás
    • 1 csokor medvehagyma
    • 1 kisebb burgonya
    • 500 ml víz vagy sonka főzőlé
    • 2 dl édes tejszín (nem növényi habtejszín)
    • só (nem szükséges, ha a húsvéti sonka levét használjuk fel)
    • 4 ek reszelt parmezán sajt
    • kruton a tálaláshoz

    Elkészítése:

    Alaposan megmossuk a csalánt és a medvehagymát. A krumplit meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.

    A felmelegített vajon megdinszteljük a csalánt és fedő alatt, a krumplival megpároljuk. Közben sózzuk, ha szükséges. Felöntjük vízzel (sonka lével) és 10 percig főzzük.

    Beletesszük a medvehagymát. 10 perc alatt összefőzzük, majd a tűzről levesszük és botmixerrel összeturmixoljuk.

    Kevés levessel összekeverjuk a tejszínt, majd óvatosan, állandó kevergetés mellett a leveshez adjuk és alig forraljuk fel, máris levesszük a tüzről.

    A tetejét megszórjuk sajttal és krutonnal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá