Csalánleves medvehagymával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 dkg vaj
- egy közepes tál, friss csalánhajtás
- 1 csokor medvehagyma
- 1 kisebb burgonya
- 500 ml víz vagy sonka főzőlé
- 2 dl édes tejszín (nem növényi habtejszín)
- só (nem szükséges, ha a húsvéti sonka levét használjuk fel)
- 4 ek reszelt parmezán sajt
- kruton a tálaláshoz
Elkészítése:
Alaposan megmossuk a csalánt és a medvehagymát. A krumplit meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
A felmelegített vajon megdinszteljük a csalánt és fedő alatt, a krumplival megpároljuk. Közben sózzuk, ha szükséges. Felöntjük vízzel (sonka lével) és 10 percig főzzük.
Beletesszük a medvehagymát. 10 perc alatt összefőzzük, majd a tűzről levesszük és botmixerrel összeturmixoljuk.
Kevés levessel összekeverjuk a tejszínt, majd óvatosan, állandó kevergetés mellett a leveshez adjuk és alig forraljuk fel, máris levesszük a tüzről.
A tetejét megszórjuk sajttal és krutonnal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »