Country burgonya leves recept
Hozzávalók:
- 1 fej nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- 50 dkg burgonya
- 25 dkg bacon
- 25 dkg burgonyás gnocchi / készen kapható termék /
- 2 dl főzőtejszín
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A háromféle hagymát vágjuk fel, majd az újhagymából rakjunk félre a tálaláshoz egy keveset.
Dinszteljük meg kevés olajon a hagymákat, majd adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát.
Adjunk hozzá annyi folyadékot, amennyi pont ellepi a burgonyánkat és ízesítsük sóval, borssal.
Amíg a burgonyánk puhára fő, a bacon szeleteket süssük ropógosra.
A kisült bacon zsírjában pirítsuk le a burgonyás gnocchit.
A megfőtt burgonyához adjuk hozzá a tejszínt, majd turmixoljuk le.
Az elkészült leves alapunkba rakjuk bele a kukoricát, és a gnocchit.
Pár percig forraljuk össze a levesünket a hozzáadott alapanyagokkal, majd ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval.
Tálaláskor adjuk a csíkokra vágott bacont és az apróra vágott újhagymát a levesünkhöz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










