Country burgonya leves recept

Hozzávalók:
- 1 fej nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- 50 dkg burgonya
- 25 dkg bacon
- 25 dkg burgonyás gnocchi / készen kapható termék /
- 2 dl főzőtejszín
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A háromféle hagymát vágjuk fel, majd az újhagymából rakjunk félre a tálaláshoz egy keveset.
Dinszteljük meg kevés olajon a hagymákat, majd adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát.
Adjunk hozzá annyi folyadékot, amennyi pont ellepi a burgonyánkat és ízesítsük sóval, borssal.
Amíg a burgonyánk puhára fő, a bacon szeleteket süssük ropógosra.
A kisült bacon zsírjában pirítsuk le a burgonyás gnocchit.
A megfőtt burgonyához adjuk hozzá a tejszínt, majd turmixoljuk le.
Az elkészült leves alapunkba rakjuk bele a kukoricát, és a gnocchit.
Pár percig forraljuk össze a levesünket a hozzáadott alapanyagokkal, majd ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval.
Tálaláskor adjuk a csíkokra vágott bacont és az apróra vágott újhagymát a levesünkhöz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »