Country burgonya leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej nagy vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 25 dkg bacon
  • 25 dkg burgonyás gnocchi / készen kapható termék /
  • 2 dl főzőtejszín
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítése:

A háromféle hagymát vágjuk fel, majd az újhagymából rakjunk félre a tálaláshoz egy keveset.

Dinszteljük meg kevés olajon a hagymákat, majd adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát.

Adjunk hozzá annyi folyadékot, amennyi pont ellepi a burgonyánkat és ízesítsük sóval, borssal.

Amíg a burgonyánk puhára fő, a bacon szeleteket süssük ropógosra.

A kisült bacon zsírjában pirítsuk le a burgonyás gnocchit.

A megfőtt burgonyához adjuk hozzá a tejszínt, majd turmixoljuk le.

Az elkészült leves alapunkba rakjuk bele a kukoricát, és a gnocchit.

Pár percig forraljuk össze a levesünket a hozzáadott alapanyagokkal, majd ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval.

Tálaláskor adjuk a csíkokra vágott bacont és az apróra vágott újhagymát a levesünkhöz.