Citromkrémleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 citrom
- 1 l víz
- 10-12 dkg cukor
- 1 dl habtejszín
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 1 kiskanál fahéj
- vanília kivonat vagy paszta
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A citromok héját hámozóval levágjuk, a fehér részeket lepucoljuk úgy, hogy csak a hús maradjon. A citrom húsát felvágjuk apróra.
Egy edénybe tesszük a citromok húsát, felöntjük a vízzel, hozzáadunk 8-10 dkg cukrot, a vaníliát, a fahéjat és felforraljuk. Botmixerrel krémesre pürésítjük.
A tojássárgákat, pudingport és a tejszínt csomómentesre keverjük, majd besűrítjük vele a levest.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük kihabosítani, majd a maradék cukorral kemény habbá verjük. A végén keverünk bele néhány csepp citromlevet és fényes, kemény habbá verjük.
Sütőpapíros tepsire galuskákat teszünk a habból, majd 200 fokos sütőben kb 5-7 perc alatt szép arany barnára sütjük. Ha nem szimpatikus a sütőben sütés, akkor a levesben is kifőzhetjük a habot, úgy mint a madártejnél.
A levest a habgaluskával, tejszínhabbal és kevés citromhéjjal tálaljuk.
Aki szeretné, az a citromok héját is belekeverheti a levesbe a főzés után.