Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cékla leves recept

Cékla leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 közepes fej cékla
    • pirított kenyérkocka
    • só, bors, gyömbér, lapos kanál cukor
    • lenmag, vagy szezámmag, esetleg chia mag

    Elkészítése:

    A céklákat héjastól bő sós vízben feltesszük főni.

    Amíg főnek a cékláink bekapcsoljuk a sütő, és valamilyen egészséges kenyérből 4 szeletet felkockázunk,  sütőlapra rakjuk, majd meg pirítjuk. Figyelni kell, mert hamar túlsülhet.

    A már megfőtt céklát hideg víz alá tartva megszabadítjuk a héjától. Nem kell aggódni, mert nagyon szépen le jön.

    Felkockázás után alaposan összeturmixoljuk, majd egy edénybe öntve hozzáadunk 1 l vizet, újra forraljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a gyömbérport, cukrot, s 2 perc után készen áll a nagyon egészséges nagyon finom leves.

    Tányérra szedve belerakjuk a kenyérkockákat, s megszórjuk a tetejét valamilyen maggal, ami el is hagyható.

    Utána fűzerezés meg engedett, mert ki-ki saját kívánsága alapján tovább fűszerezheti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá