Cékla leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Cékla leves

Hozzávalók:

  • 3 közepes fej cékla
  • pirított kenyérkocka
  • só, bors, gyömbér, lapos kanál cukor
  • lenmag, vagy szezámmag, esetleg chia mag

Elkészítése:

A céklákat héjastól bő sós vízben feltesszük főni.

Amíg főnek a cékláink bekapcsoljuk a sütő, és valamilyen egészséges kenyérből 4 szeletet felkockázunk,  sütőlapra rakjuk, majd meg pirítjuk. Figyelni kell, mert hamar túlsülhet.

A már megfőtt céklát hideg víz alá tartva megszabadítjuk a héjától. Nem kell aggódni, mert nagyon szépen le jön.

Felkockázás után alaposan összeturmixoljuk, majd egy edénybe öntve hozzáadunk 1 l vizet, újra forraljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a gyömbérport, cukrot, s 2 perc után készen áll a nagyon egészséges nagyon finom leves.

Tányérra szedve belerakjuk a kenyérkockákat, s megszórjuk a tetejét valamilyen maggal, ami el is hagyható.

Utána fűzerezés meg engedett, mert ki-ki saját kívánsága alapján tovább fűszerezheti.