Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyagombóc leves recept

Burgonyagombóc leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Gombóchoz:

    • 50 dkg főtt áttört burgonya
    • 16 dkg finomliszt
    • 1 csapott ek zsír
    • 1 kisebb csokor vágott petrezselyemzöld
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mk őrölt bors

    A leveshez:

    • 1 db sárgarépa
    • 1 közepes szál petrezselyemgyökér
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 mk törött fekete bors
    • 20 dkg zöldbab
    • 1/2 pritamin paprika
    • 2 db marhahús leveskocka
    • 2 db paradicsom
    • 3 ek olaj
    • 2 ek liszt
    • 1 tk piros paprika

    Elkészítése:
    A sárgarépát,petrezselymet karikákra vágtam,fél liter vízben fedő alatt a zöldbabbal,paprikával megpároltam.
    Beletettem a leveskockákat, hagymákat,paradicsomot,a pritamin paprikát is,ízesítettem,sóval,borssal, majd 2 liter vizet öntöttem rá és felforraltam.
    Az olajon a liszttel zsemle színű rántást készítettem,piros paprikával meghintettem,egy kevés vízzel felengedtem és a leveshez öntöttem,összekevertem.
    Közben elkészítettem a gombócokat.

    A főtt burgonyákat krumplinyomón áttörtem.
    A tojásokat felvertem és a burgonyával és a többi hozzávalókkal simára kevertem.
    Vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formáztam és a felforrt levesbe tettem.
    Amikor a gombócok feljöttek a leves felszínére,még egy percet főztem és lekapcsoltam alatta a gázt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá