Burgonyagombóc leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Burgonyagombóc leves

Hozzávalók:
Gombóchoz:

  • 50 dkg főtt áttört burgonya
  • 16 dkg finomliszt
  • 1 csapott ek zsír
  • 1 kisebb csokor vágott petrezselyemzöld
  • 2 db tojás
  • 1 mk őrölt bors

A leveshez:

  • 1 db sárgarépa
  • 1 közepes szál petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk törött fekete bors
  • 20 dkg zöldbab
  • 1/2 pritamin paprika
  • 2 db marhahús leveskocka
  • 2 db paradicsom
  • 3 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • 1 tk piros paprika

Elkészítése:
A sárgarépát,petrezselymet karikákra vágtam,fél liter vízben fedő alatt a zöldbabbal,paprikával megpároltam.
Beletettem a leveskockákat, hagymákat,paradicsomot,a pritamin paprikát is,ízesítettem,sóval,borssal, majd 2 liter vizet öntöttem rá és felforraltam.
Az olajon a liszttel zsemle színű rántást készítettem,piros paprikával meghintettem,egy kevés vízzel felengedtem és a leveshez öntöttem,összekevertem.
Közben elkészítettem a gombócokat.

A főtt burgonyákat krumplinyomón áttörtem.
A tojásokat felvertem és a burgonyával és a többi hozzávalókkal simára kevertem.
Vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formáztam és a felforrt levesbe tettem.
Amikor a gombócok feljöttek a leves felszínére,még egy percet főztem és lekapcsoltam alatta a gázt.