Hozzávalók:
Gombóchoz:
A leveshez:
Elkészítése:
A sárgarépát,petrezselymet karikákra vágtam,fél liter vízben fedő alatt a zöldbabbal,paprikával megpároltam.
Beletettem a leveskockákat, hagymákat,paradicsomot,a pritamin paprikát is,ízesítettem,sóval,borssal, majd 2 liter vizet öntöttem rá és felforraltam.
Az olajon a liszttel zsemle színű rántást készítettem,piros paprikával meghintettem,egy kevés vízzel felengedtem és a leveshez öntöttem,összekevertem.
Közben elkészítettem a gombócokat.
A főtt burgonyákat krumplinyomón áttörtem.
A tojásokat felvertem és a burgonyával és a többi hozzávalókkal simára kevertem.
Vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formáztam és a felforrt levesbe tettem.
Amikor a gombócok feljöttek a leves felszínére,még egy percet főztem és lekapcsoltam alatta a gázt.