Brokkolikrémleves bacon chips-el. recept

Hozzávalók:
- 30 dkg brokkoli
- 1 kisebb póréhagyma
- 1 db krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bacon
- só
- őrölt bors
- 1,5 dl főzőtejszín
- 5 dl víz
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A brokkolit szedjük rózsáira, a zsenge szárrészt vékonyan pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra.
A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra. A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra.
A bacont vágjuk fel apróra, majd tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá az olajat, majd kevergetve süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre a tálaláshoz.
A visszamaradt zsiradékot hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felkarikázott póréhagymát, és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a brokkolit, és a krumplit is. Keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és főzzük puhára.
Amikor a zöldségek puhára főttek, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután öntsük hozzá a tejszínt, keverjük simára, majd tegyük vissza a tűzre és kevergetve melegítsük forráspontig. (főzni már nem kell)
Tálaláskor merjük a krémlevest tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg a ropogósra sült bacon chips-el, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »