Bodzaleves habgaluskával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A bodzaleveshez:
- 25 db bodzavirág
- 5 ek méz
- 8 dl víz
- 4 dl joghurt
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- csipet só
- 2 citrom
- 1 marék mazsola
A habgaluskához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 3 ek cukor
- 3 dl tej
Elkészítése:
A virágokat és a citromot megmossuk. A virágokat és a felkarikázott citromot egy napra beáztatjuk 8 dl vízbe.
Másnap leszűrjük, a levet felforraljuk, mézzel ízesítjük és beletesszük a mazsolát.
A joghurtot a tejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a pudingport és az egészet a leveshez öntjük. Pár percig forraljuk, míg kellőképpen besűrűsödik.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot.
A tejet felforraljuk, majd kanállal a habból galuskákat szaggatunk bele. Mindkét oldalukat 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük (mintha madártejet készítenénk).
A levest hidegen a habgaluskával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










