Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bodzaleves recept

Bodzaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 db nagy bodzavirág
    • 5 ek méz
    • 8 dl víz
    • 4 dl natúr joghurt
    • 2 dl 30 %-os habtejszín
    • 40 g vaníla ízű pudingpor (főzős)
    • 12 g vaníliás cukor
    • 1 citrom
    • 5 dkg mazsola
    • ízlés szerint őrölt fahéj
    • ízlés szerint szegfűszeg
    • csipet só

    Elkészítése:

    A virágokat megmossuk, a zöld szárát levágjuk. Egy edénybe tesszük a vizet, belerakjuk a virágokat és a felkarikázott citromot, majd egy éjszakát hagyjuk ázni.

    Másnap leszűrjük, a levet felfogjuk és felforraljuk a mézzel, sóval, vaníliás cukorral ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, majd hozzákeverjük a megmosott mazsolát.

    Kevés tejszínnel simára keverjük a pudingport utána adagoljuk hozzá a többi tejszínt, illetve joghurtot. Merőkanállal apránként keverünk a levesből hozzá, hőkiegyenlítést végzünk, végül az egészet beleöntjük a többi leveshez és addig főzzük, amíg besűrűsödik.

    Hidegre hűtve kínáljuk!

    Érdemes kipróbálni, mert isteni finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá