Bodzaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 db nagy bodzavirág
- 5 ek méz
- 8 dl víz
- 4 dl natúr joghurt
- 2 dl 30 %-os habtejszín
- 40 g vaníla ízű pudingpor (főzős)
- 12 g vaníliás cukor
- 1 citrom
- 5 dkg mazsola
- ízlés szerint őrölt fahéj
- ízlés szerint szegfűszeg
- csipet só
Elkészítése:
A virágokat megmossuk, a zöld szárát levágjuk. Egy edénybe tesszük a vizet, belerakjuk a virágokat és a felkarikázott citromot, majd egy éjszakát hagyjuk ázni.
Másnap leszűrjük, a levet felfogjuk és felforraljuk a mézzel, sóval, vaníliás cukorral ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, majd hozzákeverjük a megmosott mazsolát.
Kevés tejszínnel simára keverjük a pudingport utána adagoljuk hozzá a többi tejszínt, illetve joghurtot. Merőkanállal apránként keverünk a levesből hozzá, hőkiegyenlítést végzünk, végül az egészet beleöntjük a többi leveshez és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Hidegre hűtve kínáljuk!
Érdemes kipróbálni, mert isteni finom!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »