Bodzaleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 db nagy bodzavirág
- 5 ek méz
- 8 dl víz
- 4 dl natúr joghurt
- 2 dl 30 %-os habtejszín
- 40 g vaníla ízű pudingpor (főzős)
- 12 g vaníliás cukor
- 1 citrom
- 5 dkg mazsola
- ízlés szerint őrölt fahéj
- ízlés szerint szegfűszeg
- csipet só
Elkészítése:
A virágokat megmossuk, a zöld szárát levágjuk. Egy edénybe tesszük a vizet, belerakjuk a virágokat és a felkarikázott citromot, majd egy éjszakát hagyjuk ázni.
Másnap leszűrjük, a levet felfogjuk és felforraljuk a mézzel, sóval, vaníliás cukorral ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, majd hozzákeverjük a megmosott mazsolát.
Kevés tejszínnel simára keverjük a pudingport utána adagoljuk hozzá a többi tejszínt, illetve joghurtot. Merőkanállal apránként keverünk a levesből hozzá, hőkiegyenlítést végzünk, végül az egészet beleöntjük a többi leveshez és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Hidegre hűtve kínáljuk!
Érdemes kipróbálni, mert isteni finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










