Bodzaleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 db nagy bodzavirág
- 5 ek méz
- 8 dl víz
- 4 dl natúr joghurt
- 2 dl 30 %-os habtejszín
- 40 g vaníla ízű pudingpor (főzős)
- 12 g vaníliás cukor
- 1 citrom
- 5 dkg mazsola
- ízlés szerint őrölt fahéj
- ízlés szerint szegfűszeg
- csipet só
Elkészítése:
A virágokat megmossuk, a zöld szárát levágjuk. Egy edénybe tesszük a vizet, belerakjuk a virágokat és a felkarikázott citromot, majd egy éjszakát hagyjuk ázni.
Másnap leszűrjük, a levet felfogjuk és felforraljuk a mézzel, sóval, vaníliás cukorral ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, majd hozzákeverjük a megmosott mazsolát.
Kevés tejszínnel simára keverjük a pudingport utána adagoljuk hozzá a többi tejszínt, illetve joghurtot. Merőkanállal apránként keverünk a levesből hozzá, hőkiegyenlítést végzünk, végül az egészet beleöntjük a többi leveshez és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Hidegre hűtve kínáljuk!
Érdemes kipróbálni, mert isteni finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










