Bodzaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 25 db nagy bodzavirág
  • 5 ek méz
  • 8 dl víz
  • 4 dl natúr joghurt
  • 2 dl 30 %-os habtejszín
  • 40 g vaníla ízű pudingpor (főzős)
  • 12 g vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 5 dkg mazsola
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • ízlés szerint szegfűszeg
  • csipet só

Elkészítése:

A virágokat megmossuk, a zöld szárát levágjuk. Egy edénybe tesszük a vizet, belerakjuk a virágokat és a felkarikázott citromot, majd egy éjszakát hagyjuk ázni.

Másnap leszűrjük, a levet felfogjuk és felforraljuk a mézzel, sóval, vaníliás cukorral ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, majd hozzákeverjük a megmosott mazsolát.

Kevés tejszínnel simára keverjük a pudingport utána adagoljuk hozzá a többi tejszínt, illetve joghurtot. Merőkanállal apránként keverünk a levesből hozzá, hőkiegyenlítést végzünk, végül az egészet beleöntjük a többi leveshez és addig főzzük, amíg besűrűsödik.

Hidegre hűtve kínáljuk!

Érdemes kipróbálni, mert isteni finom!