Bazsalikomos patisszon leves pírított dióval recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 közepes patisszon
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 marék friss bazsalikom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt fehérbors
- ízlés szerint szerecsendió
- 1 ek olívaolaj
- 2 dkg vaj
- 2 db húsleveskocka
- 175 gramm 20 %-os tejföl
Tálaláshoz:
- 5 dkg vágott, pirított dió
Elkészítése:
Az olívaolajon és a vajon üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát. A patisszont meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, majd felkockázzuk.
Az üvegesre párolt hagymához hozzáadjuk a patisszont és a fűszereket, majd tovább pároljuk. Végül annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje a patisszont, puhára főzzük, botmixerrel pürésítjük és annyi vízzel felengedjük hogy négy adag levesünk legyen.
A tejfölt simára keverjük, apránként adagoljuk hozzá a levest, levesszűrőn átszűrjük és újra forraljuk.
A diót felaprítjuk, serpenyőben megpirítjuk.
Tálaláskor pirított darabolt dióval kínáljuk!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.