Bazsalikomos patisszon leves pírított dióval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 közepes patisszon
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 marék friss bazsalikom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt fehérbors
- ízlés szerint szerecsendió
- 1 ek olívaolaj
- 2 dkg vaj
- 2 db húsleveskocka
- 175 gramm 20 %-os tejföl
Tálaláshoz:
- 5 dkg vágott, pirított dió
Elkészítése:
Az olívaolajon és a vajon üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát. A patisszont meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, majd felkockázzuk.
Az üvegesre párolt hagymához hozzáadjuk a patisszont és a fűszereket, majd tovább pároljuk. Végül annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje a patisszont, puhára főzzük, botmixerrel pürésítjük és annyi vízzel felengedjük hogy négy adag levesünk legyen.
A tejfölt simára keverjük, apránként adagoljuk hozzá a levest, levesszűrőn átszűrjük és újra forraljuk.
A diót felaprítjuk, serpenyőben megpirítjuk.
Tálaláskor pirított darabolt dióval kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »