Batyus leves recept

Hozzávalók:
Leveshez:
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 25 dkg (mirelit) zöldbab
- 3 evőkanál olaj
- 2 db babérlevél
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- só, bors ízlés szerint
Batyuhoz:
- 20 dkg darált hús
- só, bors, majoránna ízlés szerint.
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg finomliszt
Habaráshoz:
- 150 g tejföl
- 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
Előbb a tésztát gyúrjuk meg a tojással és liszttel, majd 10 perc pihentetés után vékonyra kinyújtjuk.
Ezután 5×5 cm-s kockákra daraboljuk és minden kockára teszünk egy kis halom darált húst, amit sóval, borssal és majoránnával ízesítettünk.
A tészta széleit benedvesítjük és összecsippentjük, hogy kis batyuk legyenek, majd félretesszük.
Olajon kissé megdinszteljük a zöldségeket, rátesszük a fűszerpaprikát és felöntjük 2 liter vízzel. Hozzáadjuk a zöldbabot, babérlevelet, sót és borsot.
Mikor felforrt, akkor a kis batyukat is beletesszük és kis lángon főzzük. Mikor már a batyuk is megfőttek, akkor tejfölös habarással sűrítjük.
Tipp:
A batyukba tehetünk májkrémet vagy maradék pörköltet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »