Batyus leves recept

Hozzávalók:
Leveshez:
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 25 dkg (mirelit) zöldbab
- 3 evőkanál olaj
- 2 db babérlevél
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- só, bors ízlés szerint
Batyuhoz:
- 20 dkg darált hús
- só, bors, majoránna ízlés szerint.
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg finomliszt
Habaráshoz:
- 150 g tejföl
- 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
Előbb a tésztát gyúrjuk meg a tojással és liszttel, majd 10 perc pihentetés után vékonyra kinyújtjuk.
Ezután 5×5 cm-s kockákra daraboljuk és minden kockára teszünk egy kis halom darált húst, amit sóval, borssal és majoránnával ízesítettünk.
A tészta széleit benedvesítjük és összecsippentjük, hogy kis batyuk legyenek, majd félretesszük.
Olajon kissé megdinszteljük a zöldségeket, rátesszük a fűszerpaprikát és felöntjük 2 liter vízzel. Hozzáadjuk a zöldbabot, babérlevelet, sót és borsot.
Mikor felforrt, akkor a kis batyukat is beletesszük és kis lángon főzzük. Mikor már a batyuk is megfőttek, akkor tejfölös habarással sűrítjük.
Tipp:
A batyukba tehetünk májkrémet vagy maradék pörköltet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »