Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babos lencsegulyás csipetkével recept

Babos lencsegulyás csipetkével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg marhahús (lábszár, nyak…)
    • 30 dkg vörös bab
    • 30 dkg lencse
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 ek ételízesítő
    • 4 babérlevél
    • 2 ek pirospaprika
    • 2 dl vörösbor
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • ízlés szerint mustár
    • ízlés szerint cukor
    • ízlés szerint ecet
    • ízlés szerint őrölt bors
    • ízlés szerint só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6-7 ek rétesliszt

    Elkészítése:

    A babot előző este beáztatom.

    A szalonnát felkockázom, és kisütöm a zsírját, majd ezen megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát.
    Hozzáadom a kockára vágott húst, és erős tűzön fehéredésig pirítom.

    Sózom, borsozom, megszórom a pirospaprikával, aláöntöm a vörösbort, és 1 órán át lefedve főzöm. Néha megkeverem, az elfőtt levet vízzel pótolom.

    Hozzáadom a babot (előtte az áztatóvizet leöntöm), a lencsét, a megtisztított és kockára vágott répákat.
    Felöntöm 2,5 liter vízzel, beleteszem a babérlevelet, ételízesítőt. Ha szükséges, sózom és ízesítem cukorral, mustárral, ecettel, és 1 órát főzöm.

    A tojásból, lisztből csipet sóval közepes lágyságú tésztát gyúrok. Ha már minden megpuhult, a tésztát a levesbe csipkedem.

    10 perc forralás után tálalom. Friss kenyeret kínálok mellé.

    Nézd meg videón is:

    A babos lencsegulyás csipetkével kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 79 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá