Hozzávalók:
Elkészítése:
A babot előző este beáztatom.
A szalonnát felkockázom, és kisütöm a zsírját, majd ezen megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát.
Hozzáadom a kockára vágott húst, és erős tűzön fehéredésig pirítom.
Sózom, borsozom, megszórom a pirospaprikával, aláöntöm a vörösbort, és 1 órán át lefedve főzöm. Néha megkeverem, az elfőtt levet vízzel pótolom.
Hozzáadom a babot (előtte az áztatóvizet leöntöm), a lencsét, a megtisztított és kockára vágott répákat.
Felöntöm 2,5 liter vízzel, beleteszem a babérlevelet, ételízesítőt. Ha szükséges, sózom és ízesítem cukorral, mustárral, ecettel, és 1 órát főzöm.
A tojásból, lisztből csipet sóval közepes lágyságú tésztát gyúrok. Ha már minden megpuhult, a tésztát a levesbe csipkedem.
10 perc forralás után tálalom. Friss kenyeret kínálok mellé.