Babgulyás recept

Hozzávalók:
- 1-2 szál sárgarépa
- 1-2 zöldséggyökér
- fél bögre száraz fehér bab (beáztatott)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma, ételízesítő
- só, bors, pirospaprika
- 1-2 ek sűrített paradicsom
- liszt
- olaj/zsír
- zöldségzöldje
- 1 kisebb csülök
Elkészítése:
A csülköt jól megmossuk és feltesszük annyi vízben főni, ami ellepi. Kb 1 óra alatt puhult meg.
Egy fazékban (2 liter levest készítettem) olajat vagy zsírt hevítünk, a felaprított hagymát megdinszteljük, a fokhagymát hozzáaprítjuk, megszórjuk 1 ek liszttel, kicsit lepirítjuk, majd rászórunk 1 ek fűszerpaprikát és felöntjük vízzel.
Hozzáadunk 2 ek sűrített paradicsomot, ízlés szerint fűszerezzük a levet, beletesszük a babot és addig főzzük, amíg kezd puhulni.
Ekkor hozzáadjuk a megfőtt és lecsontozott csülköt és a felaprított zöldségeket is. Miután minden megpuhult, a zöldségzöldjét is felaprítjuk és a levesünkhöz adjuk.
Friss kenyérrel vagy bagettel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »