Babgulyás recept
Hozzávalók:
- 1-2 szál sárgarépa
- 1-2 zöldséggyökér
- fél bögre száraz fehér bab (beáztatott)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma, ételízesítő
- só, bors, pirospaprika
- 1-2 ek sűrített paradicsom
- liszt
- olaj/zsír
- zöldségzöldje
- 1 kisebb csülök
Elkészítése:
A csülköt jól megmossuk és feltesszük annyi vízben főni, ami ellepi. Kb 1 óra alatt puhult meg.
Egy fazékban (2 liter levest készítettem) olajat vagy zsírt hevítünk, a felaprított hagymát megdinszteljük, a fokhagymát hozzáaprítjuk, megszórjuk 1 ek liszttel, kicsit lepirítjuk, majd rászórunk 1 ek fűszerpaprikát és felöntjük vízzel.
Hozzáadunk 2 ek sűrített paradicsomot, ízlés szerint fűszerezzük a levet, beletesszük a babot és addig főzzük, amíg kezd puhulni.
Ekkor hozzáadjuk a megfőtt és lecsontozott csülköt és a felaprított zöldségeket is. Miután minden megpuhult, a zöldségzöldjét is felaprítjuk és a levesünkhöz adjuk.
Friss kenyérrel vagy bagettel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









