Babgulyás recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéscomb vagy lapocka
- 4 sárgarépa
- 2 petrezselyem gyökér
- 1 paradicsom
- 1 kisebb fehér paprika
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 közepes burgonya
- 20 dkg tarkabab
- víz
- só
- olaj
- őrölt pirospaprika
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot és ezeket összepirítjuk.
Mikor szépen összefonnyadtak a hozzávalók, hozzáadjuk a felkockázott húst, megszórjuk pirospaprikával, sóval és összeforgatjuk. Ezután hozzáadjuk a babot (érdemes előtte egy éjszakára vízben áztatni), felöntjük vízzel és felforraljuk.
Forrás után a levesbe tesszük a felkockázott répát, petrezselyem gyökeret és a burgonyát.
Az egészet puhára főzzük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.