Babgulyás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 4 sárgarépa
  • 2 petrezselyem gyökér
  • 1 paradicsom
  • 1 kisebb fehér paprika
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 közepes burgonya
  • 20 dkg tarkabab
  • víz
  • olaj
  • őrölt pirospaprika

Elkészítése:

Olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot és ezeket összepirítjuk.

Mikor szépen összefonnyadtak a hozzávalók, hozzáadjuk a felkockázott húst, megszórjuk pirospaprikával, sóval és összeforgatjuk. Ezután hozzáadjuk a babot (érdemes előtte egy éjszakára vízben áztatni), felöntjük vízzel és felforraljuk.

Forrás után a levesbe tesszük a felkockázott répát, petrezselyem gyökeret és a burgonyát.

Az egészet puhára főzzük.