Alföldi raguleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 1 db vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 50 dkg burgonya
- 1,5 liter erőleves
- 1,5 dl tejföl
- 2 ek citromlé
- 2 db babérlevél
- só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
- 2 tk mustár
- 2 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Rántáshoz:
- 3 ek olaj
- 3 ek liszt
- 1 cs petrezselyemzöld
Elkészítése:
A megtisztított húst apró kockára vágjuk a vöröshagymával együtt. Az olajban megdinszteljük a hagymát, majd a húst is hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk.
Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. A babérlevelet is hozzáadjuk, majd felöntjük az erőlevessel.
Amikor a hús félig megpuhult (kb. 30 perc), akkor a leveshez adjuk a kockára vágott burgonyákat.
Amikor a hús és a burgonya is megpuhult, világos, petrezselymes rántást készítünk (az olajon megpirítjuk a lisztet, majd az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, kevés vízzel felengedjük).
A tejföllel simára keverjük és besűrítjük vele a levest. Mustárral, citromlével enyhén savanykásra ízesítjük. Tálaláskor a kockákra vágott főtt tojásra merjük az ízletes levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »