Túrós gombóc recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 1 liter tej
- 250 g búzadara
- 250 g cukor
- 500 g túró
Forgatáshoz:
- 150 g pirított zsemlemorzsa
- ízlés szerint porcukor
Öntet:
- 330 g tejföl
- ízlés szerint porcukor
Elkészítése:
A tejből és a búzadarából kemény tejbegrízt főzünk. Ha kész, félrehúzzuk és belekeverjük a cukrot.
Kihűtjük, majd belekeverjük túrót.
Kigombócozzuk, majd pirított, cukrozott zsemlemorzsába forgatjuk.
Tálaláskor tejföllel, porcukorral tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









