Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jancsi és Juliska háza recept

Jancsi és Juliska háza
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1,5 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
    • 2 kiskanál szódabikarbóna
    • 12 dkg porcukor
    • csipet só
    • 25 dkg méz
    • 10 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Díszítéshez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 50 dkg átszitált porcukor
    • 1 kiskanál étkezési keményítő
    • ízlés szerint mindenféle cukorka

    Elkészítése:

    A száraz anyagokat keverjük el egy nagyobb tálban, majd adjuk hozzá a tojást, olvasztott vajat és a mézet. A hozzávalókból gyúrjunk szép sima tésztát, majd csomagoljuk be folpackba és rakjuk a hűtőbe 60 percre vagy egy éjszakára.

    Nyújtsuk ki a tésztánkat kb 3-4 mm vastagra, majd helyezzük rá a ház sablonjait és éles késsel vágjuk körbe. Óvatosan egy spatulával rakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük le felvert tojásfehérjével. Előmelegített sütőben 170 fokon kb 10-12 perc alatt süssük készre a ház elemeit. A megsült tésztát pihentesük pár percig, majd kenjük le a felvert tojásfehérjével.

    A ház összeragasztásához a porcukrot, keményítőt keverjük ki a tojások fehérjével szép sima masszává, tegyük habzsákba vagy levágott sarkú zacskóba, majd ragasszuk össze az elemeket.

    A maradék cukorral ízlés szerint díszítsük ki a házat.

    Tipp:

    A ház elemeit hagyhatjuk akár 3-4 napig száradni a ragasztás előtt. A fenti mennyiség egy kb 10*18 cm-es négy oldalú házra, tetőre és a hozzá tartozó szélesebb “telek”-re vonatkozik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá