Fűszeres-céklás kréker recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 150 g hámozott cékla
- 200 g darált dió
- 350 g rozsliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk só
- 1 tk rozmaring
- 1 tk zsályalevél
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- kb 1 dl víz
Elkészítése:
A meghámozott céklát és a fokhagymát aprítógépben felaprítjuk. Serpenyőben olívaolajon 5-8 percig főzzük.
A darált diót, a rozslisztet, a fűszereket és a céklát egy tálban összekeverjük, majd a vizet fokozatosan hozzáadva összegyúrjuk.
A tésztát kb 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd derelyevágóval 3*3 cm-es négyzetekre vágjuk.
Sütőpapírral borított tepsiben 180 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.