Fűszeres-céklás kréker recept

Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 150 g hámozott cékla
- 200 g darált dió
- 350 g rozsliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk só
- 1 tk rozmaring
- 1 tk zsályalevél
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- kb 1 dl víz
Elkészítése:
A meghámozott céklát és a fokhagymát aprítógépben felaprítjuk. Serpenyőben olívaolajon 5-8 percig főzzük.
A darált diót, a rozslisztet, a fűszereket és a céklát egy tálban összekeverjük, majd a vizet fokozatosan hozzáadva összegyúrjuk.
A tésztát kb 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd derelyevágóval 3*3 cm-es négyzetekre vágjuk.
Sütőpapírral borított tepsiben 180 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »