Fűszeres-céklás kréker

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 ek olívaolaj
  • 150 g hámozott cékla
  • 200 g darált dió
  • 350 g rozsliszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk só
  • 1 tk rozmaring
  • 1 tk zsályalevél
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • kb 1 dl víz

Elkészítése:

A meghámozott céklát és a fokhagymát aprítógépben felaprítjuk. Serpenyőben olívaolajon 5-8 percig főzzük.

A darált diót, a rozslisztet, a fűszereket és a céklát egy tálban összekeverjük, majd a vizet fokozatosan hozzáadva összegyúrjuk.

A tésztát kb 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd derelyevágóval 3*3 cm-es négyzetekre vágjuk.

Sütőpapírral borított tepsiben 180 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.