Fahéjas-bundás alma recept
Elkészítése:
A tojássárgákat egy kevés sóval és porcukorral simára keverjük, majd folyamatosan adagolva hozzáadjuk a tejet. Egy másik tálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
Egy nagy tálban elkeverünk 30 dkg lisztet a sütőporral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket. Kb 1 dl szódavízzel hígítjuk, majd simára keverjük.
Jöhet a masszába a felvert tojásfehérje, majd óvatosan elkeverjük.
Az almákat megpucoljuk, majd vékony gerezdekre vágjuk. Megszórjuk kb 10 dkg liszttel, összeforgatjuk, majd egy villa segítségével belemártjuk a masszába.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük az almákat.
Egy kis tálban elkeverjük a porcukrot a fahéjjal, ezzel fogjuk megszórni a kisült bundás almákat.