Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas-bundás alma recept

Fahéjas-bundás alma
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A bundás almához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • só ízlés szerint
    • 3 evőkanál porcukor
    • 1,5 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 40 dkg finomliszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1 dl szódavíz
    • 3-4 db nagy alma
    • olaj a sütéshez

    A szóráshoz:

    • 3 evőkanál porcukor
    • 1 teáskanál fahéj

    Elkészítése:

    A tojássárgákat egy kevés sóval és porcukorral simára keverjük, majd folyamatosan adagolva hozzáadjuk a tejet. Egy másik tálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.

    Egy nagy tálban elkeverünk 30 dkg lisztet a sütőporral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket. Kb 1 dl szódavízzel hígítjuk, majd simára keverjük.

    Jöhet a masszába a felvert tojásfehérje, majd óvatosan elkeverjük.

    Az almákat megpucoljuk, majd vékony gerezdekre vágjuk. Megszórjuk kb 10 dkg liszttel, összeforgatjuk, majd egy villa segítségével belemártjuk a masszába.

    Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük az almákat.

    Egy kis tálban elkeverjük a porcukrot a fahéjjal, ezzel fogjuk megszórni a kisült bundás almákat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá